tiistai 14. tammikuuta 2014

Inkivääriä flunssaan

Muista kuoria inkivääri. Kuvaaja (minä itse) on unohtanut, että inkiväärin kuori ei ole syötävää.
























Eilen oli aivan kaamea päivä. Kuume nousi pahimmillaan 38,6 asteeseen, palelsi ja selkää särki koko ajan. Oli pakko syödä särkylääkettä, että jaksoi edes nousta juomaan nestettä. Tänään on ollut hieman helpompi päivä, vaikka en ole edelleenkään jaksanut olla varttia kauempaa pystyssä. Ajattelin aamulla, että jos kuume ei tänään nouse, voisin olla työkunnossa jo huomenna. Haaveeksi taitaa jäädä se ajatus.

Inkivääritee

Lueskelin netistä, että inkivääri on hyvä flunssalääke. Ajattelin kokeilla itse tehtyä inkivääriteetä, johon tulee kuumaa vettä, inkivääriä, sitruunaa ja hunajaa. Kuorittua ja pilkottua inkiväärin palaa (1-2 cm kokoista) haudutetaan noin viisi minuuttia puolessa litrassa kuumaa vettä. Veteen lisätään puolikkaan sitruunan mehu ja maun mukaan hunajaa.

Inkivääri auttaa kuulemma mm. flunssaan, pahoinvointiin ja nivelkipuihin. Sitruunassa taas on reilusti C-vitamiinia, joka toimii apuna kehon immuunijärjestelmälle. Hunaja toimii yskänlääkkeenä, sillä sen makeus ja siirappimaisuus rauhoittaa kurkkua ja tuhoaa mikrobeja.

Lähteet: makuja.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti