keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Helppo omenapiirakka

Herkullinen omenapiiras on helppo jälkiruoka.

 

Resepti

150 g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa

Päälle:
2-6 kuorittua omenaa koon mukaan
vanilijasokeria
kanelia 
mantelilastuja

Voitele pyöreä vuoka. Sekoita pehmeä voi ja sokeri puuhaarukalla. 
Lisää munat yksitellen ja lopuksi jauhot ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina vuoan pohjalle ja asettele viipaloidut omenanlohkot taikinan päälle. 
Ripottele pinnalle vielä vaniljasokeria, kanelia ja mantelilastuja maun mukaan. 
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjoile vanilijakastikkeen tai -jäätelön kera.

Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti