sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Tekoturkistrendi


Viime viikonloppuna Lontoossa käydessäni huomasin, että joka toisella lontoolaisnaisella oli yllään tekoturkistakki. Kuolasin takkeja ja sovittelin niitä itsekin, mutta en löytänyt lyhyen visiittimme aikana itselleni sopivaa mallia. Lisäksi yritin järkeillä, että polyesterinen tekoturkistakki on kohta Suomen sääoloihin aivan liian kylmä ja minun pitäisi itse asiassa ostaa kunnon untuvatakki. Lontoolaistrendi jäi silti vahvasti mieleeni pyörimään ja nyt olen viikon aikana bongaillut tekoturkistakkeja, -hattuja, -huiveja ja -sisustustavaroita ympäri nettiä. Yllä olevan söpön, pörröisen takin löysin Asoksen verkkokaupasta, ja vaikka en muodista aiokaan kirjoittaa, haluan lisätä kuvan tänne kertomaan, mistä tekoturkisinnostukseni alunperin sai alkunsa.

Tekoturkis materiaalina näyttää ihanan pehmeältä ja suloiselta, enkä yhtään ihmettele, että se valloittaa tällä hetkellä sekä vaatteissa että sisustuksessa. Turkisjäljitelmät antavat mielikuvan lämmöstä ja ylellisyydestä silloin, kun ulkona on kylmää, märkää ja pimeää.

Rouhea tekoturkisviltti West Elm -verkkokaupassa.
Bloomingvillen syksyn katalogista löytyy turkista vähän joka sivulta.
H&M Homen tekoturkisviltti tuo mieleeni kuvan talvisesta mökistä ja takkatulesta.

Pörröistä sisustustavaraa

Innostuin kokoamaan yhteen muutaman verkkokaupoista löytämäni tekoturkistuotteen. Etenkin Zalandon, H&M:n ja Zara homen valikoimista löytyi paljon turkisjäljitelmiä. Sen sijaan perinteisemmät verkkokaupat kuten Ellos ja Kodin ykkönen eivät selvästikään vielä ole heränneet turkisbuumiin.



1. Leopardikuvioinen tyynynpäällinen, H&M home, 2. Musta tekoturkistyynynpäällinen, Zara home, 3. Harmaa tekoturkisviltti, H&M home, 4. Gottage-jakkara, Jotex, 5. Tekoturkispäällysteinen lepakkotuoli, pbteen.com, 6. Turkisjäljitelmähuopa, Zara home.
Bloomingvillen inspiroivan syksy-talvi 2013 -katalogin löydät täältä.

Meidän kodissa turkisjutut rajoittuvat tällä hetkellä vielä vanhaan seepravilttiin ja kerrassaan ihastuttavaan ja upean väriseen koiraeläimeen. Mutta ehkä talven aikana innostun uudistamaan sohvaamme esim. Ikean tekolampaantaljalla tai parilla turkistyynyllä. Tiedän, että Luna ainakin ilahtuisi ajatuksesta. ;)

Meidän sohvaamme koristaa aito karvainen eläin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti