keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Viimeiset lomapäivät / The last days of holiday

Tasan viikko lomaa jäljellä. En lähtenyt ulkomaille, en edes Tallinnaan, vaikka alkukesän sadepäivinä selailin paniikissa kaikki mahdolliset äkkilähdöt. Hyvä niin, sillä saimmehan kuumimman ja varmaan myös kuivimman heinäkuun viiteenkymmeneen vuoteen. Nyt kun helteistä on saatu nauttia jo monta viikkoa putkeen, ei tunnu enää ikävältä olla välillä ihan vaan sisällä, tai muuten varjossa, kellarissa tai vaikka supermarketin pakasteosastolla. 

Hyvien säiden haittapuoli on tietenkin ollut se, että kun ei ole jaksanut olla sisällä, ei ole jaksanut myöskään siivota. Niinpä meidänkin kodissamme on aika ajoin vallinnut melko kaaottinen tunnelma. Maanantaina vietin kuitenkin koko päivän kotona, siivosin ja surffailin. Se pisteli hieman ja sisäinen ääneni mutisi, että olisit nyt vielä ulkona kun kerran voit. Lopputulos oli mutinoista huolimatta aika kiva: vähän freesimpi ja siistimpi koti. Ainakin hetkellisesti.

Jee, krääsän ja papereiden alta löytyi työpöytä.


Hassu, vihreä ja oikeastaan aika ruma pullo ostettu kooPernusta vitosella. ;)
Lunaa ei helle haittaa. 

Arkiaskareiden jälkeen ehdin hyvällä omallatunnolla istua vielä parvekkeella jo hivenen viilentyneessä kesäillassa, lueskella pari vuotta sitten ilmestynyttä Caitlin Moranin kohukirjaa Naisena olemisen taito ja nauttia elämisestä. Suomalainen hellepäivä sisätiloissa ei ollut siis mitenkään paskempi kokemus. Täytyy silti rehellisesti sanoa, että sen verran vankasti mielikuva hyytävästä ja synkästä talvisäästä on juurtunut pääkoppaani, että loppuloman ajattelin viettää kaikesta huolimatta ulkosalla. Sisustaa ja siivota ehtii sitten talvellakin. ;)


Hulvaton ja ajatuksia herättävä "2000-luvun feministinen manifesti".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti