maanantai 8. syyskuuta 2014

Tulinen seesamikana nuudelipedillä / Spicy sesame chicken with noodles




Kuten viimeksi mainitsin olen viime aikoina innokkaasti tuijotellut Jamie Oliveria ja etenkin hänen 15 minuutin aterioitaan netti-TV:stä. Viikonloppuna innostuin kokeilemaan yhtä hänen reseptiään ja sain aikaan superherkullista seesamikanaa. Jamien versiossa kanan lisukkeena tarjoiltiin vesimeloni-nuudelisalaattia, mutta itse päädyin valmistamaan lämpimän kasvis-nuudelipedin. Lopputulos oli ihanan värikäs ja maistuva itämainen ateria.

Tulinen seesamikana

broilerinrintaa tai minuuttipihvejä pilkottuna sopivan kokoisiin paloihin
oliviiöljyä
kurkumaa
suolaa
mustapippuria
yksi valkosipulin kynsi
raastettua inkivääriä
mangochutneyta tai makeaa chilikastiketta (tai molempia)

Itse ostin ison paketin broilerin minuuttipihvejä ja pakastin rasiasta puolet. Kolmesta pihvistä riitti enemmän kuin tarpeeksi kahden ihmisen syötäväksi yhdellä kertaa. Jos kana ei ole valmiiksi tarpeeksi ohutta, nuiji palat leivinpaperin välissä ohuemmiksi. Mausta kanat ennen pannulle menoa molemmilta puolilta kurkumalla, suolalla, pippurilla, valkosipulilla ja raastetulla inkiväärillä. Hiero mausteet kanan pintaan. Paista kanoja oliiviöljyssä molemmin puolin niin, että pinta on kauniin ruskea. Kun kanat ovat kypsiä, sekoita kupissa reilu ruokalusikallinen mangochutneyta ja makeaa chilikastiketta ja lisää seos pannulle. Kääntele kanoja, niin että ne ovat kauniin kiiltäviä ja tahmeita ja ripottele päälle seesamin siemenet.

Kasvis-nuudelipeti

Kevätsipuli varsineen
yksi keltainen paprika
yksi punainen paprika
puolikas kesäkurpitsa
oliiviöljyä
inkivääriä
tuoretta chiliä
soijakastiketta
puolikkaan limen mehu
suolaa ja pippuria
nuudelia

Freesaa pilkottu sipuli (ei vartta), paprikat ja kesäkurpitsa pannulla oliiviöljyssä. Lisää mukaan pilkottua chiliä oman maun mukaan ja noin teelusikallinen raastettua inkivääriä. Purista mukaan limemehu ja lorauta joukkoon noin ruokalusikallinen soijakastiketta. Älä anna kasvisten kypsyä liikaa, jotta ne pysyvät napakoina. Viimeistele suolalla ja pippurilla. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, kaada kasvisten joukkoon ja sekoita. Ripottele päälle kevätsipulin pilkottua vartta ja esim. korianteria. Tarjoillaan seesamikanan seurana. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti