sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Epäonninen grillauspäivä / Bad luck with grilling

Tämän blogipäivityksen nimi oli tarkoitus olla "cavaa kattojen yllä". Taloyhtiössämme on nähkääs mukava pieni kattoterassi, josta löytyy pöytä, pari aurinkotuolia ja pallogrilli kaikkien asukkaiden vapaaseen käyttöön. Olin jo alkuviikosta sopinut ystäväni kanssa, että lauantaina, kun aurinko paistaa, käydään heti aamupäivällä ostamassa salaattiaineksia ja jotain hyviä grilliherkkuja, ja mennään katolle nauttimaan kesäpäivästä.

Ystäväni saapui meille, suunniteltiin siinä grillimenuu: grillattu halloumijuustosalaatti mansikoilla, paahdettuja paprikoita ja mahdollisesti jotain laadukasta lihaa, ja lähdettiin kauppareissulle. Samalla oven avauksella, kun me astuimme ulos, vajaa kymmenen hengen nuorisojoukko grillihiilineen, kaljalaatikoineen ja ruokakasseineen astui sisälle. Oli turha kysyä mikä oli heidän lauantaisuunnitelmansa.

No se siitä grillausideasta sitten. Kattoterassipäivä muuttui puistopiknik-päiväksi, ja me teimme halloumi-mansikka -salaatin sijaan vuohenjuusto-mansikka-avokado -salaattia ja jugurtti-minttu -kastiketta. Lisäksi ostettiin ciabatta-leipää ja tehtiin sille reikas tomaattisalsa. Lopputulos oli mahtava aurinkoinen päivä hyvässä seurassa. :)

Kelpaa siitä kesäpäivästä nauttia näilläkin eväillä.


Huom. leikkuulauta puistopiknikillä on erinomainen alusta laseille ja mukeille. :)

Vuohenjuusto-mansikka-avokado -salaattiin tuli nimensä mukaisesti: vuohenjuustoa ja avokadoa, raikasta salaattia, retiisejä, ruohosipulia ja mansikoita.
Jugurttikastikkeeseen taas maustamatonta jugurttia, tuoretta minttua silputtuna, lusikallinen hunajaa, suolaa ja pippuria.

Huomenna meidän olisi tarkoitus suunnata koiran ja miekkosen kanssa kohti Itä-Suomea. Reissailu siis jatkuu ja minä pidän sormet ristissä, että parvekeyrtit on hengissä vielä, kun palataan takaisin. :) 

2 kommenttia:

  1. No hyvältä kuulostaa tuokin. Onneksi nuorisojoukko tuli vastaan jo ovella. Olisi ollut harmillisempaa saapua suurin elkein kattoterassille lihanpalat kainalossa :)

    VastaaPoista