sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pizzasunnuntai / Sunday pizza

Ajattelin lopettaa tämän lomaviikon rentoutumalla koko sunnuntaipäivän kotona ja syömällä itse tehtyä pizzaa. Nam!

Viikonloput on usein liian lyhyitä, että ehtisi kaikkien suunnitelmien ja puuhastelujen jälkeen vielä ihan oikeasti rentoutuakin. Nyt kun päätettiin viettää suurin osa talvilomasta kotosalla, tuntuu, että olen ehtinyt kodin hoitamisen lisäksi nähdä jopa ihmisiä ja maata sohvalla tekemättä yhtään mitään. Eilenkin aurinko paistoi ihanasti ikkunasta sisään suoraan olohuoneen sohvalle ja petasi minulle siihen sopivasti lämmitetyn lukunurkkauksen. Tänään sohvanvaltaajana on toiminut Luna.

Meetvursti-feta-paprika -pizzan ohje


Pizzapohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä

Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä 
laadukasta tomaattimurskaa
yksi purkki tomaattipyrettä
2/3 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 rl hunajaa

Laita uuni 225 asteeseen ja uuninpelti uuniin sisälle lämpenemään.
Sekoita jouhot, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja öljy, ja annan taikinan nousta sillä välin, kun teet tomaattikastikkeen. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja pyre, sekä mausteet ja anna kiehua hetki. Ota tomaattikastike pois liedeltä ja leivo taikinasta leivinpaperin päälle iso ohut pizzapohja. Lisää pohjan päälle reilusti tomaattikastiketta ja ripottele pilkottuja meetvurstin viipaleita, paprikaa, fetajuustoa, ananasta ja juustoraastetta. Ota kuuma pelti uunista ja siirrä pizza leivinpaperin päällä pellille. Paista pizzaa noin 15-20 minuuttia. Lopuksi lisää tuoretta basilikaa ja rucolaa.

2 kommenttia: