perjantai 27. joulukuuta 2013

Erilainen talvi

Tänä vuonna ei saatu valkeaa joulua. Tuntuu, että marraskuu on jatkunut nyt kaksi kuukautta. Joulunpyhinä oli viisi astetta lämmintä ja satoi vettä. Samanlainen sää näyttäisi jatkuvan uuden vuoden yli. Tämän loputtoman sumun ja harmauden keskellä talvi, lumi ja kova pakkanen tuntuvat kovin kaukausilta asioilta.

Onneksi Tapaninpäivänä saimme kuitenkin nauttia pilkahduksen valoa vielä ennen Helsinkiin paluuta. Käytiin kävelyllä ja Luna sai ensimmäistä kertaa juosta täysin vapaana. Metsässä oli edelleen hämmentävän vihreää. Vähän jännitti, että pysyykö koira näköetäisyydellä vai lähteekö se pinkomaan jonkun jäniksen perässä metsään. Onneksi yhtään jänistä ei tullut vastaan.

Luna vapauden hurmassa.
Keskipäivän aurinko joulukuisessa metsässä.

Sateisesta säästä huolimatta joulu oli siis oikein rentouttava ja mukava. Lunakin pärjäsi hienosti, vaikka rassukka oksensikin auton takapenkille molempiin suuntiin ajettaessa. Metsäreissu taisi kuitenkin korvata kaiken pahan olon ja mielen. :)

Onneksi joulunpyhiin osui tuo yksi "aurinkoinen" päivä. Se teki metsästä valtavan kauniin ja kuvauksellisen. Enpä kyllä muista milloin joulukuussa olisi näyttänyt tältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti