Makaronilaatikko on aika usein lapsiperheiden suosikkiruokaa, mutta myös meillä tehdään makaronilaatikkoa usein sunnuntaisin. Tähän on kaksi syytä. Ensinnäkin perheen miespuolinen henkilö rakastaa makaroni-jauhelihamättöä, ja toiseksi maanantaisin on minun sirkus- / akrobatiaharrastuspäiväni, jolloin tulen aina niin nälkäisenä ja väsyneenä kotiin, että ruoka pitää olla valmista heti, kun astun ovesta sisään. Yksinkertaisin tapa saada pötsi nopeasti täyteen, on lämmittää edellisiltainen makaronilaatikonloppu.
Siksipä ajattelin nyt jakaa parhaan makaronilaatikkoreseptin, jonka olen löytänyt. Resepti on alunperin Glorian ruoka&viini -sivuilta.
Eli siis paras liha-makaronilaatikko:
1 sipuli
tilkka öljyä
5 dl (täysjyvä)makaronia
400 g paistinjauhelihaa
1/2 tl valkopippuria
ripaus mustapippuria
hieman reilu 2 tl suolaa
Munamaito
3 kananmunaa
8 dl täysmaitoa
Päälle
juustoraastetta
Laita
uuni 125 asteeseen ja keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko
sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi. Siirrä sipuli syrjään ja paista
jauheliha kuumassa pannussa kolmessa eri erässä, jotta liha todella
paistuu, ei keity. Kun makaronit ovat kypsiä, valuta ne kylmässä vedessä
ja kaada takaisin kattilaan. Lisää kattilaan myös sipuli, paistettu
jauheliha ja mausteet. Sekoita hyvin.
Sekoita munat ja maito. Kaada makaroni-jauhelihamättö uunivuokaan ja munamaito sen päälle. Kypsennä laatikkoa uunissa noin 60 minuuttia.
Lopuksi
nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja lisää makaronilaatikon päälle
maukasta juustoraastetta. Anna laatikon olla uunissa vielä noin 10-15
minuuttia.
Ps.
Alkuperäisen ohjeen mukaan makaronilaatikko jää löysäksi, vaikka ruokaa
pitäisi uunissa lähemmäs tunnin. Siksi olen itse pikkuisen nostanut
lämpötilaa ja pitänyt laatikkoa uunissa myös juustokuorutuksen jälkeen hieman pidempään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti