Tein pari-kolme viikkoa sitten ensimmäisen kerran katkarapukeittoa ja
lupasin laittaa ohjeen jakoon, jos keitto onnistuu vielä toisellakin
kertaa. Nyt valmistin keiton itse asiassa pizzapohjasta ylijääneeseen
tomaattikastikkeen loppuun, mutta siitä huolimatta ateriasta tuli varsin
maistuva. Eli tässä siis kermaisen katkarapukeiton ohje.
Kuullota kuumassa öljyssä pilkottu valkosipuli ja chili. Lisää joukkoon tomaattimurska, kerma ja vesi ja anna kiehua tasaiseksi. Lisää suola, sokeri, mustapippuri ja pilkottu koskenlaskijajuusto. Kun juusto on sulanut keittoon, lisää katkaravut. Kuumenna hiljalleen ja tarkista maku. Lopuksi keiton päälle voi lisätä hieman persiljaa ja ripauksen mustapippuria.
Maukasta pääsiäistä kaikille!
Kermainen tomaatti-katkarapukeitto
2-3 valkosipulinkynttä
1/3 tl silputtua chiliä
2 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
(1/2 dl vettä, jos haluat hieman ohuempaa keittoa)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
100 g koskenlaskijaa
katkarapujaKuullota kuumassa öljyssä pilkottu valkosipuli ja chili. Lisää joukkoon tomaattimurska, kerma ja vesi ja anna kiehua tasaiseksi. Lisää suola, sokeri, mustapippuri ja pilkottu koskenlaskijajuusto. Kun juusto on sulanut keittoon, lisää katkaravut. Kuumenna hiljalleen ja tarkista maku. Lopuksi keiton päälle voi lisätä hieman persiljaa ja ripauksen mustapippuria.
Maukasta pääsiäistä kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti