perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kermainen tomaatti-katkarapukeitto

Tein pari-kolme viikkoa sitten ensimmäisen kerran katkarapukeittoa ja lupasin laittaa ohjeen jakoon, jos keitto onnistuu vielä toisellakin kertaa. Nyt valmistin keiton itse asiassa pizzapohjasta ylijääneeseen tomaattikastikkeen loppuun, mutta siitä huolimatta ateriasta tuli varsin maistuva. Eli tässä siis kermaisen katkarapukeiton ohje.

Kermainen tomaatti-katkarapukeitto

2-3 valkosipulinkynttä
1/3 tl silputtua chiliä
2 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
2 dl ruokakermaa
(1/2 dl vettä, jos haluat hieman ohuempaa keittoa)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
100 g koskenlaskijaa
katkarapuja

Kuullota kuumassa öljyssä pilkottu valkosipuli ja chili. Lisää joukkoon tomaattimurska, kerma ja vesi ja anna kiehua tasaiseksi. Lisää suola, sokeri, mustapippuri ja pilkottu koskenlaskijajuusto. Kun juusto on sulanut keittoon, lisää katkaravut. Kuumenna hiljalleen ja tarkista maku. Lopuksi keiton päälle voi lisätä hieman persiljaa ja ripauksen mustapippuria.

Maukasta pääsiäistä kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti