sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Aurinkoinen Argentiina / Sunny Argentina

Terveisiä kesäisestä Argentiinasta. Olipa upea reissu! Tultiin takaisin uutena vuotena, jonka jälkeen aika on kulunut lähinnä pyykkiä pesten ja aikaerosta toipuen. Eilen käytiin vihdoin hakemassa Luna kotiin ja nyt pitkän tauon jälkeen ehdin jälleen päivittää blogianikin.

Kuvia ja tarinaa Buenos Airesista ja Iguazúlta on sen verran paljon, että on varmaan parasta jakaa matkakertomus vähintään kahteen osaan. :)

Plaza Mayo Buenos Airesin keskustassa ja lähellä Florida-katua.
Avenida 9 de Julio on 14 kaistainen ja maailman levein puistokatu.

Reissumme siis alkoi 14. joulukuuta 18 tuntia kestävällä lentomatkalla. Lähdimme Suomesta illalla ja saavuimme Buenos Airesin lentokentälle seuraavana aamuna paikallista aikaa. En tietenkään pystynyt nukkumaan kunnolla koneessa, joten univelkaa kerääntyi kiitettävästi. Buenos Airesissa oli aurinkoista ja kuumaa, sillä kuumin kesäkausi oli juuri aluillaan.

Lentokentältä nappasimme bussin Buenos Airesin keskustassa sijaitsevalle Retiron bussiasemalle, josta kävimme heti samantien ostamassa bussiliput matkan seuraavaan kohteeseen, Argentiinan ja Brasilian rajalla sijaitseville Iguazún putouksille. Ensimmäiseltä yhtiöltä oli lomakauden liput jo myyty loppuun, mutta onneksi toisella luukulla onnisti. Oma takelteleva espanjankieleni auttoi asiassa ja pian meillä oli hieman yli 4000 peson hintaiset bussiliput kourassa.

Argentiinan peson kurssista sen verran, että virallinen kurssi on tällä hetkellä noin 1 euro = 10,30 pesoa. Maksoimme bussiliput luottokortilla, sillä tullessamme Buenos Airesiin meillä ei vielä ollut juuri muuta kuin euroja matkassa. Myöhemmin kävimme Florida-nimisellä kadulla vaihtamassa rahaa epävirallisen (euro blue) kurssin mukaan, jolloin saimme yhdellä eurolla 15 argentiinan pesoa. Näin ollen Argentiinan hintataso halpeni huomattavasti.

Rakennus lähellä Retiron bussiasemaa pienen puiston kupeessa. 
Näkymä kattoterassilta Buenos Airesin ylle
Näkymä ensimmäisen hotellimme kattoterassilta.
Päästyämme hotellihuoneeseen noin kahden aikaa iltapäivällä menimme melkein suoraan nukkumaan ja nukuimme seuraavaan aamuun. Siinä tulikin sitten kaikki univelat kuitattua samalla kertaa. :)

Hotellimme sijaitsi San Telmossa, joka on Buenos Airesin vanhinta aluetta. Osa taloista oli melko ränsistyneitä ja kaduilla näkyi paljon graffiteja. San Telmo on kuulemma alue, jossa matkailijan on mahdollista päästä sisään todelliseen Argentiinalaiseen kulttuuriin. :) Se ei kuitenkaan ole Buenos Airesin alueista se kaikkein rauhallisin ja turvallisin, joten liikuimme iltaisin lähinnä taksilla, jotka olivatkin älyttömän käteviä ja edullisia. 

San Telmon värikästä katutaidetta.
Rakennus San Telmossa. 
Cemeterio Recoleta eli Buenos Airesin kuuluisa hautausmaa, josta löytyy mm. Eva Perón hauta.

Mielestäni Buenos Aires oli ihana ja ystävällinen kaupunki. Varoitteluista huolimatta emme tulleet ryöstetyksi tai edes huijatuksi. Emme myöskään törmänneet väärennettyyn rahaan, vaikka sitä kuulemma liikkuu Buenos Airesin kaduilla runsain määrin. Etenkin taksikuljettajien tiedetään antavan väärennettyä rahaa takaisin. Me pyrimme kuitenkin liikkumaan lähinnä virallisilla "radio takseilla" välttääksemme huijatuksi tulemista ja epäillyttävän kalliita taksimatkoja. Buenos Airesin maanalainen "subte" oli myös kätevät julkinen kulkuväline. 

Kaksi parhaiten mieleeni jäänyttä asiaa Buenos Airesista olivat edullinen ja hyvä ruoka ja KENGÄT. Kaupunki on meinaan täynnä ihania kenkäkauppoja! Ja kaupat täynnä paksupohjaisia kiilakorkokenkiä ja sandaaleja. Lähes jokainen Buenos Airesilainen nainen oli varustautunut vähintään 10 sentin koroilla. 90-luvun lopun kenkämuoti jyllää Etelä-Amerikan mantereella parhaillaan todella kuumana on varmasti rantautumassa joskus taas meille Suomeenkin. :) Itsekin innostuin ostamaan ensi kesäksi uudet sandaalit, mutta niissä koron mitta pysyi vielä melko maltillisena. 

Ensimmäisen shoppailupäivän satoa. 

Herkullinen lounas Cemeterio Recoletan lähellä sijaitsevassa ravintolassa, jossa oli myös oma panimo.

20. joulukuuta lähdimme Buenos Airesista bussilla kohti Puerto Iguazua. Laitan matkasta lisää kuvia ja tarinaa lähiaikoina. :) Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti