sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Vanhan lipaston tuunaus (osa 2) / painting an old dresser

Viime syksynä, kun aloitin bloggaamisen, sain Divaani-lehdestä idean vanhan ruman lipaston tuunaamiseen. Hävettää edes kertoa, että kotoamme löytyy jotain näin kammottavaa. Lipasto on raahautunut minulle aikoinaan mummolasta yöpöydäksi ja jostain kumman syystä se on jäänyt roikkumaan sängyn vierelle. Lipasto on materiaaliltaan halpaa lastulevyä ja niin susiruma kuin olla ja voi. Älkää kysykö, miksi en ole heittänyt sitä mäkeen. En tiedä vastausta.

No viime syksynä päähäni pintyi ajatus, että haluan maalata lipaston ja ostaa siihen uudet vetonupit. Nupit kävin heti hakemassa Indiskasta, mutta maalaaminen olikin sitten haasteellisempi juttu. En tiennyt millä tuollaista lastulevyhökötystä voisi edes lähteä maalaamaan ja mitä esikäsittelytoimenpiteitä lipastolle pitäisi tehdä. Eihän sitä voi edes hioa, kun ei se ole oikeaa puuta

Tuunaus jäi ja lipasto sai kököttää sängyn vierustalla yhtä rumana kuin aina ennenkin. Kunnes eräänä päivänä törmäsin kauniissa muotoseikka-blogissa Annie Sloanin Chalk Paint™ -nimiseen kalkkimaaliin. Maalausta varten ei tarvitse tehdä esitöitä, ei hiomista, ei pohjamaalia, ei edes puhdistusta. Maali on ekologista ja sitä voi käyttää kaikenlaiseen maalaamiseen, sekä sisällä että ulkona. Täydellistä!

Näinpä ollen tepastelin Museokadulla sijaitsevaan Chalk Paint™-maalin jälleenmyyntiliikkeeseen måla&moreen ja ostin purkin old white -sävyistä maalia. Sillä on nyt sitten sudittu koko viikonloppu. Ensin lipasto, nyt vanhat kehykset ja seuraavaksi jotain muuta, kunhan ensin keksin mitä se voisi vielä olla. :)

Vanha lipasto ennen maalausta

Voiko rumempaa enää olla? Tästä lähdettiin liikkeelle. Nupit ehdin jo irrottaa ennen kuin muistin, että lähtötilannekin pitää toki kuvata.

Vanha lipasto maalaamisen jälkeen
Maalauksen jälkeen tilanne näytti tältä. Eihän se materiaali siitä miksikään muutu, mutta tätä kehtaa sentään jo katsella. En ole eläessäni maalannut mitään taulua suurempaa, joten arvoton vanha lipasto toimi erinomaisena harjoittelukappaleena. En saanut pintaa ehkä niin tasaiseksi kuin olisin halunnut, enkä osannut ensimmäisellä maalauskerralla odottaa maalin kuivumista tarpeeksi maltillisesti. Tästä johtuen lipaston sivuille jäi jonkun verran valumajälkiä. Kaikesta huolimatta olen supertyytyväinen lopputulokseen.

Kannattaa käydä lueskelemassa lisää maalista ja maalausideoista måla&moren kotisivuilta. Maalipinta suositellaan viimeisteltäväksi suojaavalla vahalla, mutta itse jätin vahan ostamatta. Litran maalipurkki maksoi 37 euroa ja vaha olisi ollut 16 euroa sen päälle. En raaskinut panostaa mummon lastulevylipastoon sentään ihan niin paljon. Maalia jäi kuitenkin reilusti yli, joten voi olla, että innostun vielä maalaamaan jotain oikeasti "arvokastakin". :)

2 kommenttia:

 1. Hieno lopputulos! Minä niin pidän tuosta maalista :)
  Ja kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maalilla on tullut maalattua jo vähän yhtä ja toista. Se on tosi riittoisaa meinaan. :) Hyvän vinkin siis annoit omassa blogissasi.

   Poista