maanantai 9. kesäkuuta 2014

Viikon parhaat / The best of the week

Lähiaikoina on tapahtunut niin monta mukavaa asiaa, että ajattelin taas vaihteeksi kirjoittaa blogipostauksen viikon parhaista.












































1. Maukas kesäkeitto
En muista kerroinko jo joskus aiemmin, että söin aivan mielettömän herkullista kesäkeittoa viimeksi Divaanin viiden tähden illallisella. Nyt illallisreseptit ovat ilmestyneet Divaanin nettisivuille, ja päätin kokeilla kesäkeiton keittelyä myös itse. Ei ihan yhtä herkullista kuin Teresa Välimäen soppa, mutta oikein maukasta kumminkin. :)

2. Onnistunut raparperipiirakka
Lauantaina meille tuli vieraita ja päätin leipoa raparperipiirakan. En tiedä oliko ohjeessa vikaa vai leipurissa, mutta sain piirakkapohjan kärähtämään. Koska vieraiden tuloon oli aikaa enää puolisen tuntia, kipitin kiltisti lähikauppaan ostamaan jäätelöä. Vastoinkäymisestä kuitenkaan lannistumatta päätin leipoa uuden raparperipiiraan sunnuntaina, mutta eri ohjeella tällä kertaa. Käytin samaa ohjetta, jolla olen leiponut joskus omenapiirakkaa (löytyy täältä), paitsi että korvasin maidon puolella desillä luonnonjugurttia ja paistoin piirakkaa 10 minuuttia pidempään, sillä raparperista irtoaa paljon nestettä. Tällä kertaa lopputulos oli pehmeä ja herkullinen.

3. Unelmien toteuttaminen
Minulla on ollut jo vuosia unelma, että haluaisin matkustaa Etelä-Amerikkaan. Matkustaminen toiselle puolelle maapalloa on kuitenkin aina tuntunut liian kalliilta tai liian vaikealta. Tänä vuonna unelmani vihdoin toteutuu, sillä jouluna matkustamme Argentiinaan. Melko hurjaa!

4. Pyöräily
Pyörän kumit on pumpattu täyteen ilmaa. Jos aamulla ei sada, kiidän töihin pyörällä alle vartissa ja saan samalla hyvää liikuntaa.

5. Sunnuntaiaurinko
Parveke on minun oma pieni paratiisini. Olen jopa saanut kaikki parvekekasvini selviämään hengissä. Vapaapäivänä siellä voi istua iltapäiväauringossa ja inspiroitua uusilla sisustuslehdillä. Myös Luna on löytänyt parvekkeelta uuden lempi lekottelupaikkansa.

Uusi lempilehteni: Espanjan AD ja lasi kylmää vishyä mintulla höystettynä. :)


Lunankin mielestä partsilla on rentouttavaa lekotella.

2 kommenttia:

  1. Ihania viikon parhaita, tuli iloinen mieli! :) Ja tuo haave Etelä-Amerikkaan matkustamisesta on minullakin sellainen "unelma", että olen jotein asennoitunut sen olevan mahdotonta. Nimenomaan liian kallista, liian hankalaa jne.. Mutta jotenkin salaa uskon, että se vielä tulee toteutumaan.. Aivan ihanaa, että sinä toteutat nyt unelmasi, huikeaa!! Siihen uhrattuja rahoja et varmastikaan tule katumaan. Näet ja koet varmasti kaiken edestä. Onnea matkavarauksesta!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista. Siitäkin tuli iloinen mieli! :) Olen tosiaan miettinyt jo vuosia tuota matkaa, mutta koskaan ei ole ollut sopivasti aikaa ja rahaa yhtäaikaa. Nyt tuli tunne, että unelma on toteutettava, vaikka sitä varten pitää säästää hieman isompi summa sukanvarteen. Uskon, että matkasta tulee ikimuistoinen. Haaveet kannattaa toteuttaa. Toivottavasti sinäkin löydät jostain sopivan kolon oman matkahaaveesi toteuttamiselle. :)

      Poista