sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Ikkunalaudalla / On the windowsill



Viime yönä siirryttiin kesäaikaan, mikä on minusta ihanaa, koska tästä eteenpäin valoa riittää iltaisin yhä pidempään. Tänäänkin paistoi taas aurinko. Se tulvi meille sisään olohuoneen ikkunasta ja lämmitti koko asunnon. Luulenpa, että tulemme pitämään kesällä melko usein parvekkeen ovea avoinna. :) Eipä tuo haittaa, olen kesäihminen. Mitä aurinkoisempi ja kuumempi kesä, sen parempi! Valoa ei yksinkertaisesti vaan voi olla liikaa.

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pizzasunnuntai / Sunday pizza

Ajattelin lopettaa tämän lomaviikon rentoutumalla koko sunnuntaipäivän kotona ja syömällä itse tehtyä pizzaa. Nam!

Viikonloput on usein liian lyhyitä, että ehtisi kaikkien suunnitelmien ja puuhastelujen jälkeen vielä ihan oikeasti rentoutuakin. Nyt kun päätettiin viettää suurin osa talvilomasta kotosalla, tuntuu, että olen ehtinyt kodin hoitamisen lisäksi nähdä jopa ihmisiä ja maata sohvalla tekemättä yhtään mitään. Eilenkin aurinko paistoi ihanasti ikkunasta sisään suoraan olohuoneen sohvalle ja petasi minulle siihen sopivasti lämmitetyn lukunurkkauksen. Tänään sohvanvaltaajana on toiminut Luna.

Meetvursti-feta-paprika -pizzan ohje


Pizzapohja:
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä

Tomaattikastike:
2 rkl oliiviöljyä
pieni sipuli
1-2 valkosipulinkynttä 
laadukasta tomaattimurskaa
yksi purkki tomaattipyrettä
2/3 tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä
1 rl hunajaa

Laita uuni 225 asteeseen ja uuninpelti uuniin sisälle lämpenemään.
Sekoita jouhot, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja öljy, ja annan taikinan nousta sillä välin, kun teet tomaattikastikkeen. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja pyre, sekä mausteet ja anna kiehua hetki. Ota tomaattikastike pois liedeltä ja leivo taikinasta leivinpaperin päälle iso ohut pizzapohja. Lisää pohjan päälle reilusti tomaattikastiketta ja ripottele pilkottuja meetvurstin viipaleita, paprikaa, fetajuustoa, ananasta ja juustoraastetta. Ota kuuma pelti uunista ja siirrä pizza leivinpaperin päällä pellille. Paista pizzaa noin 15-20 minuuttia. Lopuksi lisää tuoretta basilikaa ja rucolaa.

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Aamukahvia ja pannareita / Morning coffee and pancakes

Tämä viikko on ollut talvilomaviikkomme. Alkuviikosta käytiin pienellä matkalla ja herkuteltiin ravintolaruuilla. Nyt sama herkuttelu näyttää jatkuvan kotonakin. Kiireettömän aamun kunniaksi ihanan epäterveellinen aamupala: lettuja ja vaniljajäätelöä.



Lisäksi Kotivalossa -blogin Katri haastoi minut "rupatteluun kahvikupin äärelle", joten herkuttelun päätteeksi ajattelin vastata muutamiin haasteessa esitettyihin kysymyksiin.

Millainen on sisustustyylisi?
Pidän maanläheisistä väreistä, erityisesti harmaan ja ruskean eri sävyistä. Sisustuksessa minua viehättää harmonia ja rouheus. Tällä hetkellä esimerkiksi betoni on yksi lempimateriaaleistani.

Mihin huoneeseen olet panostanut eniten?
Meillä kotona kaikki on keskeneräistä. Makuuhuoneesta puuttuu yksi matto ja olohuoneesta lamppu. Keittiöstä pidän eniten, mutta se ei johdu siitä, että olisin itse panostanut keittiön sisustukseen. Se on vaan niin ihanan tilava ja käytännöllinen.

Mihin käyttäisit rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
En yleensä osta mitään hirvittävän kallista. Tällä hetkellä pitäisi ostaa olohuoneen lamppu ja ruokapöydän tuolit. Huonon omatunnon saan, jos ostan lisää vaatteita.

Millaisista asioista unelmoit?
Helppo kysymys, matkustamisesta! Olen jo vuosia halunut matkustaa Etelä-Amerikkaan ja toivotaan, että se haave toteutuu tänä vuonna.

Paras ominaisuus naisessa / miehessä?
Kuulostaa hieman vanhoolliselta tällainen kysymys. :) En lähtisi erottelemaan ominaisuuksia sukupuoliroolin mukaan, mutta ihmisissä ylipäätään arvostan rehellisyyttä, aitoutta, hyväsydämisyyttä ja lempeyttä.

Kiitokset Katrille "kahveista" ja kirjavinkistä. :)

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Basilika ruukussa / Basil in a pot

Haaveilen Jamie Oliver -tyyppisestä keittiöstä, josta löytyy kaikkea: tilaa, tuoreita yrttejä, parhaat keittiövälineet ja lopputuloksena täydellistä ravintolatason kotiruokaa. Vaikka teen töitä sisustusjuttujen parissa, en koskaan katso televisiosta sisustusohjelmia. Mielestäni ne ovat ärsyttäviä. Sen sijaan rakastan kokkiohjelmia, etenkin Jamie Oliveria! Kaikki mitä Jamie puuhaa, näyttää super helpolta, yksinkertaiselta ja herkulliselta.

Olen ottanut nyt kaksi ensimmäistä askelta siihen suuntaan, että minusta tulee jonain päivänä karismaattinen ja taitava kotikokki. Ensimmäinen askel oli muutto asuntoon, jossa on ihan oikea toimiva keittiö. Ja toinen askel on tuoreet yrtit ikkunalaudalla.

Viime viikolla ostin kaupasta ruukkubasilikaa ja istutin sen multaan. Aiemmin basilika kesti nahistumatta korkeintaan kaksi päivää, mutta nyt istuttamisen jälkeen kasvi on viihtynyt ikkunalaudallani jo viikon. Ja vielä ihan virkeänä!

Tästä se alkaa, elämäni Jamie Oliverina. Ja nyt vaan kauppaan ostamaan lisää yrttejä. :)

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Senkki tuli taloon / 60's Sideboard

Muutosta on kulunut nyt kaksi viikkoa ja uusi kotimme alkaa pikkuhiljaa näyttää ihan oikealta kodilta. Viime sunnuntaina saapui myös huutonetistä ostamani senkki, joka löysi heti paikkansa olohuoneen seinustalta. Olen haaveillut tällaisesta vanhasta senkistä jo monta vuotta, mutta entisessä asunnossani ei moiselle ollut tilaa. Kun muuttomme isompaan asuntoon varmistui, ryhdyin heti metsästämään senkkiä ja muita mieluisia huonekaluja Tori.fi:stä ja huutonetistä.

Kärsineen näköiset huonekasvini pääsivät aitiopaikalle senkin päälle ja saivat alleen uudet ruukut. Ehkä hoidan heitä tästä eteenpäin hieman tunnollisemmi. 

Keittiönpöytä ja Kaunisteen tyynyliina
Ja lopuksi vielä ihana valoisa kuva pienestä ruokapöydästämme. Eilen iltapäivällä aurinko paistoi ikkunasta sisään ja antoi jo esimakua tulevasta kesästä. :) Lahjaksi saamani Kaunisteen tyynyliinakin istahti kuosiltaan ja väritykseltään täydellisesti tähän kesäiseen keittiömaisemaan.