torstai 27. helmikuuta 2014

5 päivää muuton jälkeen / 5 days after moving in

Muutto on takana ja uudessa kodissa on ehditty asua nyt jo vajaa viikko. Aika vierii eteenpäin hirveää vauhtia, enkä ole ehtinyt tehdä edes yhtä blogipäivitystä pakkaamisen ja muuton lomassa. Vieläkin tavaraa lojuu pahvilaatikoissa ja osa huonekaluista odottaa kohtaloaan lattialla puoliksi koottuina.

Tämä meidän uusi koti on kerrassaan ihastuttava, mutta sen sisustaminen on täysin vaiheessa. Makuuhuone on pikkuisen liian pieni, että sinne mahtuisi meidän uusi sänkymme, huutonetistä vähän aikaa sitten ostamani 50-luvun liinavaatekaappi, vanha työpöytä ja yksi hyllykkö. Jostain on siis luovuttava... Ja vahvasti epäilen, että joudumme sunnuntaina suuntaamaan työpöytäostoksille Ikeaan.

Sen lisäksi, että makuuhuone on rempallaan, on olohuonekin pelkkää kaaosta. Liinavaatekaapin kaveriksi huusin huutonetistä myös vanhan senkin ja se saapuu meille vasta tulevana viikonloppuna. Kaikki kirjat ja kynttilänjalat, taulut ja epämääräinen roina siis makaa yhä olohuoneen lattialla avonaisissa pahvilaatikoissa odottamassa oman paikan löytymistä.

Työnsarkaa siis uudessa kodissa riittää! Muuton yhteydessä löysin myös vanhoja hassuja piirroksia. Ne ovatkin ainoita julkaisukelpoisia kuvia tällä hetkellä. ;)


sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Aamupalapatonki / breakfast baguette


Rakastan verkkaisia viikonloppuaamuja! Viikonloppuna saa herätä pikkuhiljaa valkenevaan aamuun, eikä tarvitse raahautua ylös silloin, kun on vielä pimeää. Voi käydä kaupassa ihan rauhassa ostamassa juuri sitä, mitä sillä hetkellä tekee mieli, ja loihtia herkullisia aamiaisia. Viikonloppuna ehtii keittää mutteripannukahvia ja mutustella croissanteja, patonkia, piirakkaa, torttuja, hedelmiä tai vaikka kuohuviiniä, jos mieli tekee.

Eilen innostuin taiteilemaan meille tomaatti-mozzarellapatongit aamupalaksi. Maukasta oli! Sellainen pieni asia kannattaa kuitenkin muistaa, kun lauantaiaamuna lähtee aamupalaostoksille, että ostaa leipää sitten myös sunnuntaiksi. Sunnuntaisin kauppat kun aukeaa vasta klo 12, niin saattaa idyllinen aamupalahetki muuttua helposti äkäiseksi näkkileivän järsimikseksi. ;)

tiistai 4. helmikuuta 2014

Pieniä yksityiskohtia / Little details



























Kaivelin vanhoja kuva-arkistojani ja löysin sieltä muutaman ennen julkaisemattoman kuvaparin. Kuvissa on kodin pieniä yksityiskohtia. Yksittäiset asiat voivat näyttää houkuttelevilta, vaikka kämppä muuten olisi täydessä kaaoksessa. Tällä hetkellä epäilen omaa motivaatiotani järjestellä vanhaa kotia ennen muuttoa, sillä lattia on kuitenkin kohta täynnä muuttolaatikoita. Pitää siis ottaa ilo irti kodin pienistä asioista, kuten rauhallisista aamuista ja aamupalahetkistä, söpöistä kahvi- ja teekupeista, hyvistä kirjoista, kukista, lisääntyvästä luonnonvalosta, pedatusta sängystä jne.