tiistai 31. joulukuuta 2013

Hauskaa uutta vuotta!

Taas on yksi vuosi takana. Minulle tämä kulunut vuosi on merkinnyt monia muutoksia. Työpaikoilla ilmapiiri on ollut epävarmaa ja olen joutunut hyvästelemään ihania työtovereitani. Pistettiin myös hynttyyt yhteen miekkosen kanssa ja siitä lähtien olemme koittaneet saada yhteisen arjen sujumaan 37 neliön yksiössämme mahdollisimman mutkattomasti. Syksyllä saatiin lisäksi uusi karvainen perheenjäsen, kun Luna the rescue dog saapui ilahduttamaan elämäämme.

Kohta alkaakin jo raketit ja papatit paukkua. Vähän jännittää, miten Luna mahtaa suhtautua uuden vuoden ilakointiin. Toivotaan, että pikkuinen osaa ottaa rennosti eikä ole kovin peloissaan.

Ensi vuodelle on odotettavissa varmasti paljon lisää jännittäviä tapahtumia, muutoksia, ja ennen kaikkea valokuvia! Lähdin meinaan eilen ostamaan uutta jalustaa kameralleni, mutta palasinkin takaisin järkkäri kainalossa. Nyt olisi sitten vanha Canon 1000D myytävänä. :) Jalusta jäi toistaiseksi vielä ostamatta.

Hillittömän hauskaa uutta vuotta kaikille!


sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kevättä kohti!


Nyt kun uusi vuosi on ihan juuri ovella, voikin alkaa jo tsuumailla katsetta pikku hiljaa kohti kevättä. Bloomingvillen uusi nettikatalogi onkin sopivasti jo ilmestynyt. Kevään hempukkavärejä ja kuoseja voi käydä ihailemassa lisää Bloomingvillen sivuilta.
Ja sivuhuomautuksena, että nyt kaikkien kannattaa alkaa värjätä niitä juuri ostettuja lampaantaljoja vaalenapunaisiksi ja mintunvihreiksi. Se on näköjään kevään kuuminta hottia. ;)

lauantai 28. joulukuuta 2013

Salaattibileet!

Sain siskoltani aivan ihanan lahjan – kaksi HAY:n keittiöpyyhettä ja uuden salaattikulhon kaikkine lisukkeineen. Nam! Joku ilta pitää kutsua ystävät kylään ja pitää salaattibileet. Kuunnella samalla ehkä ysärihittejä, muistella nuoruutta ja juoda hyvää viiniä. ;)



perjantai 27. joulukuuta 2013

Erilainen talvi

Tänä vuonna ei saatu valkeaa joulua. Tuntuu, että marraskuu on jatkunut nyt kaksi kuukautta. Joulunpyhinä oli viisi astetta lämmintä ja satoi vettä. Samanlainen sää näyttäisi jatkuvan uuden vuoden yli. Tämän loputtoman sumun ja harmauden keskellä talvi, lumi ja kova pakkanen tuntuvat kovin kaukausilta asioilta.

Onneksi Tapaninpäivänä saimme kuitenkin nauttia pilkahduksen valoa vielä ennen Helsinkiin paluuta. Käytiin kävelyllä ja Luna sai ensimmäistä kertaa juosta täysin vapaana. Metsässä oli edelleen hämmentävän vihreää. Vähän jännitti, että pysyykö koira näköetäisyydellä vai lähteekö se pinkomaan jonkun jäniksen perässä metsään. Onneksi yhtään jänistä ei tullut vastaan.

Luna vapauden hurmassa.
Keskipäivän aurinko joulukuisessa metsässä.

Sateisesta säästä huolimatta joulu oli siis oikein rentouttava ja mukava. Lunakin pärjäsi hienosti, vaikka rassukka oksensikin auton takapenkille molempiin suuntiin ajettaessa. Metsäreissu taisi kuitenkin korvata kaiken pahan olon ja mielen. :)

Onneksi joulunpyhiin osui tuo yksi "aurinkoinen" päivä. Se teki metsästä valtavan kauniin ja kuvauksellisen. Enpä kyllä muista milloin joulukuussa olisi näyttänyt tältä.




maanantai 23. joulukuuta 2013

Jouluntoivotuksia

Me suuntaamme nyt lomalle ja joulunviettoon, joten blogini hiljenee muutamaksi päiväksi. Rauhaisaa ja rentouttavaa joulua kaikille!

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pienen yksiön jouluvalmistelut

Ihka ensimmäinen oma joulukuusemme löysi paikkansa "olohuoneesta".
Polkka Jamin esitteestä tuli kaunis lahjakäärö. :)








Yksiömme jouluvalmistelut alkavat olla loppusuoralla. Pieni kuusi on koristeltu, paketit paketoitu ja kinkku paistettu viime yönä. Kinkku tuli meille lahjana työpaikaltani, ja koska en itse edes suuremmin välitä kinkusta, suhtauduin sen valmistamiseen melko epäilevästi. Hyvinpä vaan näytti tuo parempi puolisko paistohomman hoitavan. Ja ihan maukastakin siitä kieltämättä tuli. Kiitokset hänelle! :)

Nyt vaan nautitaan sitten joulutorttuja, poltetaan kynttilöitä, ja kuunnellaan joululauluja tietty. Huomenna suuntaamme kohti maaseutua. Pääsee Lunakin ensimmäistä kertaa vapaana nuuhkimaan metsän tuoksuja.

perjantai 20. joulukuuta 2013

Some-elämää

Blogipäivittelyni on jämähtänyt viime päivinä täysin. Pahoittelen tapausta ja vieritän syyn törkeästi jonkin muun niskaan. En kerta kaikkiaan ehdi tai jaksa iltaisin enää puuhastella mitään erityistä, saati ottaa kuvia vanhalla kämäkamerallani. 

Someilu tuntuu muutenkin olevan täysipäiväistä hommaa, jos siihen haluaa perehtyä kunnolla. Olen blogini lisäksi avannut itselleni / blogilleni instagram-tilin ja facebook-tilin. Pinterestissä luuhaan myös, jos jostain löytyy ylimääräistä netissä luuhailuaikaa. Instagram on onneksi siitä hauska foorumi, että sen päivittäminen ei vie tolkuttomasti aikaa ja kuvatkin näyttävät kivoilta, vaikka ne ovat pelkkiä räpsyjä.

Vuorokaudessa on kerta kaikkiaan liian vähän tunteja, eikä tämä pimeys ainakaan auta asiaa. Kohta sentään alkaa joululoma ja saa keskittyä olennaiseen – eli elämästä nauttimiseen!
Iloista perjantai-illan (ja mahdollisen loman) alkua kaikille!

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Koiramainen sunnuntai




Tänään pääsimme tapaamaan Espanjan katukoirat ry:n kautta Suomeen saapuneita koiria, kun järjestö piti "kokoontumisajot" Tuomarinkylän koirapuistossa. Olimme Lunan kanssa edustamassa paikalla ja täytyy sanoa, että en ole vielä kertaakaan aiemmin nähnyt neitiä yhtä meiningeissä. Tapahtuma oli muutenkin aivan hillittön. Koiria oli paikalla kymmeniä, kaikki erinäköisiä, touhukkaita, ja useimmat puettuina pieniin hassuihin nuttuihin tai takkeihin. Koira-aitauksen ulkopuolella oli lisäksi myynnissä kahvia, teetä ja leivonnaisia. Voisiko ihmisellä olla parempaa sunnuntaipäivän ohjelmaa? Väitän, että ei voi!


Villiä koirapainia lumessa.

Tämä kaunis vaalea neiti oli puettuna tyylikkääseen villapaitaan.

Lunalla riitti vautia ja energiaa. Paikalla oli myös monta muuta suloista rescue-koiraa.


torstai 12. joulukuuta 2013

Uusia hauskannäköisiä mukeja Arabialta




Arabialta on näköjään tammikuun alussa tulossa uusia veikeän näköisiä mukeja. Hetkiä on neljän mukin sarja, joissa aiheina ovat suomalaisille tunnelmalliset hetket ja paikat. Mukeissa liikutaan torilla, mökillä, saaristossa ja metsässä. Omasta mielestäni mukit näyttävät varsin suloisilta ja lystikkäiltä. Juuri sellaisilta, joista juodaan kahvia aamulla oman kesämökin laiturilla. Voi kesä!




maanantai 9. joulukuuta 2013

Yllättävä löytö Tigerista

Muistatteko, kun pienenä oli muutama markka rahaa ja pääsi tuhlaamaan ne Tiimariin? Tuntui kuin taivaaseen olisi astunut. Tiimarissa oli hajukumeja, hirveästi erilaisia tarroja ja vaikka mitä ihanaa krääsää. No nyt Tiimari on konkurssissa, eikä siellä kyllä kieltämättä ole vuosiin ollut juuri mitään ostettavaa. Tiimari tipahti krääsätaivaan listalta viimeistään silloin kun Suomeen avautui ensimmäinen Tiger.

Tiger on hassu kauppa. Se myy melkein mitä vaan laidasta laitaan. On söpöjä paperitarvikkeita, keittiötarvikkeita, villasukkia, joulukoristeita, kynttilöitä, ruokaa, leluja... Lista on loputon ja tuotteet taitavat vaihtua melko tiuhaan vuoden vaihteen mukaan.

Itse kävin Tigerissa eilen ja löysin sieltä pienen kannellisen lasikulhon kahdella eurolla. Ensin ajattelin, että ei hemmetti, en osta taas jotain krääsää. Mutta ostinpa kuitenkin! :) Nyt kulho on tuossa pöydällä ja näyttää niin kivalta ja kauniilta. Samanlaista tuskin olisi löytänyt yhtä edullisesti edes kirpparilta. Mieskin tykkäsi, vaikka kuulemma se on vähän mummomainen. Ens kerralla ostan varmaan sitten pitsiliinoja.

Mummomaiseen lasikulhoon piti tietenkin heti ostaa mummomaisia paperikarkkeja.
Kauniissa lasikulhossa voisi säilyttää myös vaikka koruja.
BoConceptin kynttilänjalat ostin jo aiemmin syksyllä. Rakastan niiden pastellisia sävyjä.
Joskus pienet (ja edulliset) asiat tekevät onnelliseksi. :)

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Koira lampaan vaatteissa

Kävimme eilen Ikeassa ja ostin sen kauan himoitsemani lampaantaljan. Se löysi paikkansa sohvalta, mutta en saanut otettua siitä mitään fiksua kuvaa – kiitos tämän joulukuisen pimeyden. Kivoja jouluvaloja en myöskään löytänyt. Harmi.
Tänään päätin sen sijaan kokeilla, miltä koira näyttäisi, jos sillä olisi lampaantalja-asuste. Luovuuteni huipentuma! Onneksi Luna on kiltti eikä arvostele käytöstäni. Eilen se tosin pissi rappuun käytävämatolle. En ole varma oliko vika minun hitaudessani, vai tuliko hänelle ajatuskatko. Toivottavasti talon muut koirat eivät seuraa Lunan esimerkkiä ja sorru samaan.

Luna on suhtautunut epäilevästi uuteen taljaamme.

perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsetehty tomaattisalsa




Rauhallista itsenäisyyspäivää! Tarkoitukseni oli tänään itsenäisyyspäivän kunniaksi koristella kotimme vihdoin ja viimein jouluun. Joulutähtiä ja -valoja etsiessäni tajusin kuitenkin, että ne olivat hävinneet jonnekin. Miten ärsyttävää onkaan, että muuton jälkeen mikään ei ole enää paikoillaan. Itselläni ei ole minkäänlaista mielikuvaa siitä, ovatko hävinneet tavarat lahjoitettu kierrätykseen, siirretty suoraan roskiin, vai lymyävätkö ne kenties jossain häkkikellarin perukoilla. Noh, ajattelin olla murehtimatta vanhoja jouluvaloja sen enempää ja suunnata huomenna Ikeaan ostoksille. :)

Itsetehty salsa

Joulukoristelun sijaan teinkin sitten herkullisia avokado-salsaleipiä. Tomaattisalsan tekeminen itse on mielettömän helppoa, ja omatekoinen salsa maistuu paljon paremmalta kuin kaupan valmissalsat. Raikkaan salsan saa, kun pilkoo yhden keskikokoisen punasipulin, kolme kypsää tomaattia ja pienen punaisen paprikan. (Itselläni ei tosin tällä kertaa ollut paprikaa, mutta salsa maistuu hyvin ilmankin.) Ainekset sekoitetaan pienessä kulhossa ja joukkoon lisätään reilu ruokalusikallinen oliiviöljyä, ripaus suolaa, mustapippuria ja chilimaustetta. Chilimausteen voi korvata myös tuoreella chilillä, jolloin salsasta tulee helposti vähän tujumpaa.

Itsetehty salsa sopii mainiosti yhteen avokadon kanssa. Sitä voi käyttää myös dippailuun tai vaikka tortillojen lisukkeena. Meillä herkuteltiin tänään tapastyylisillä avokado-salsaleivillä.

Ei muuta kuin buen provecho!

Meidän itsenäisyyspäivä-aterian herkku. Lisänä tuoretta kauraleipää, avokadoa ja rucolasalaattia.

torstai 5. joulukuuta 2013

Pientä järjestelyä ja ideointia kotitoimistoon

Kynsilakka kuuluu tietenkin joka naisen työpöytävarusteisiin.

Olen viime aikoina yrittänyt fiksailla meidän työpöytänurkkausta viihtyisämmäksi. Vajaa vuosi sitten, kun mies muutti taloon ja toi mukanaan isoja mustia laitteita ja huonekaluja, joutui sisäinen esteetikkoni hetkeksi pieneen kriisiin. Mies valloitti työpöydän ja minä sain pikku läppärini kanssa siirtyä sohvalle surffaamaan. Meni jonkin aikaa ennen kuin tajusin, että voin edelleen istua työpöydän ääressä ja jopa tehdä siitä omannäköiseni.

Nyt olen nostellut kynät ja pensselit esiin pöydälle, teipannut seinälle valokuvia ja koonnut epämääräiset tavarat ja paperit niihin aikoinaan Mokosta ostamiini vaalean keltaisiin laatikoihin. Siveltimistä inspiroituneena aloin jopa pitkästä aikaa maalaamaan vesiväreillä. Tosin en vielä saanut aikaiseksi mitään esittelykelpoista.

Ideoita kotitoimistoon

Työpisteen järjestelystä ja suunnittelusta innostuneena kokosin yhteen kasan kaikkia ihania kotitoimistotarvikkeita. Tällä kertaa tavaroita yhdisti herkulliset pastellisävyt.


1. Polkka Jam 2014 -seinäkalenteri, 2. Säilytyslaatikot Peroba, 3. Kanelimaan Metsätropiikki-teippi, 4. Kirjainmukit Stockmann, 5. Balloons A4 printti, 6. Fermliving paperikori, 7. Hay:n tarralaput Finnish Design shop, 8. Fermliving muistikirja.